Theater Antigone Kortrijk kiest voor telescopische tribune met duwketting

Kortrijk - Het Kortrijkse Theater Antigone heeft voor de vervanging van haar oude tribune in de Overleiestraat gekozen voor een telescopische tribune met duwkettingaandrijving. De nieuwe telescopische tribune heeft een capaciteit van 168 zitplaatsen.
Kortrijk - Het Kortrijkse Theater Antigone heeft voor de vervanging van haar oude tribune in de Overleiestraat gekozen voor een telescopische tribune met duwkettingaandrijving. De nieuwe telescopische tribune heeft een capaciteit van 168 zitplaatsen.

De keuze voor het duwkettingsysteem is logisch. Dit aandrijfsysteem is het hedendaags antwoord op het elektrisch open- en dichtschuiven van telescopische tribunes. Het systeem maakt in tegenstelling tot traditionele trommelmotoren geen gebruik van de weerstand van de vloer en zal dus ongeacht de ondergrond altijd perfect open- en dichtschuiven.

Op dit moment is de voorbereiding voor uitvoering in volle gang. Binnenkort treft u hier enkele foto's aan van het opgeleverde project in Kortrijk.

Over Antigone
Theater Antigone is een theaterproductiehuis uit Kortrijk, waar je terecht kan voor zowel klassiek repertoiretheater als volledig nieuwe creaties waarbij zowel tekst, voorstelling en decor binnen het huis zelf gemaakt worden. Daarnaast beschikt Theater Antigone ook nog over een sterke sociaal-artistieke werking en een jongerenwerking. Theater Antigone werkt graag en vaak samen met andere gezelschappen en theatermakers en brengt naast eigen producties en coproducties ook een aantal gastvoorstellingen.

Het gebouw van Theater Antigone op zich is al de moeite om naar een voorstelling in Kortrijk af te zakken. Geen klassieke theaterzaal, maar een oud industrieel pand dat dateert uit de 19de eeuw werd in 2001 gekocht en beetje bij beetje omgebouwd tot een flexibele karaktervolle ruimte. De ruimte leent zich tot allerlei initiatieven zoals concerten, een driedaags Kunstenfestival, en allerhande aanverwante projecten.
Theater Antigone is ook een reizend gezelschap, zowel nationaal als internationaal. Onze voorstellingen kennen telkens een voorstellingsreeks in onze eigen ruimte en gaan daarna op tournee. Bovenal is Theater Antigone een interessante werkplek voor diverse podiumkunstenaars, schrijvers, spelers, muzikanten, componisten, beeldende- en beeldkunstenaars, en ook mensen die niet in één bepaald hokje onder te brengen zijn.

Theater Antigone heeft een groot en erg gevarieerd publieksbereik en viel de laatste jaren al regelmatig in de prijzen met o.a. 2 opeenvolgende jaren een selectie voor het Theaterfesitival (Fimosis en The Bult and the Beautiful), en een selectie voor het Tweetakt Festival in Utrecht (Troebelroes).