HomeHomeAccueil
ContactContactContact
IntroductieIntroductionIntroduction
ReferentielijstList of referencesRéférences
GalerieGalerieGallery
BeurzenExhibitionsExposition commerciale
NieuwsNewsNouveautés
ShowcaseShowcaseShowcase
DuwkettingsysteemRigid chain propulsionPropulsion chaine rigide
Mobiele telescopische tribunesMobile telescopic tribunesTribunes telescopique mobile
Mobiele tribunes sportMobile tribunes sportTribunes mobile sport
Mobiele tribunes cultuurMobile tribunes cultureTribunes mobile culture
Telescopische tribunesTelescopic tribunesTribunes telescopique
Telescopische tribunes sportTelescopic tribunes sportTribunes telescopique sport
Telescopische tribunes cultuurTelescopic tribunes cultureTribunes telescopique culture
Outdoor tribunesOutdoor tribunesOutdoor tribunes
VerhuurRentalLouer
Vincotte_EN1090_COS_Oudenaarde
    Stacks Image 123486

Duwkettingsysteem

Het duwkettingsysteem is het hedendaags antwoord op het elektrisch open- en dichtschuiven van telescopische tribunes. Het systeem maakt in tegenstelling tot traditionele trommelmotoren geen gebruik van de weerstand van de vloer en zal altijd perfect open- en dichtschuiven.

De kettingaandrijving duwt de duwketting geleidelijk en gelijkmatig vooruit en zo worden de platforms op hun plaats geschoven. Het vernuft aan het systeem is dat de ketting door de duwkracht een uiterst sterk geheel vormt en de platforms feilloos en perfect evenwijdig gepositioneerd worden.

Het complete systeem is zelfdragend en raakt op geen enkel moment de ondergrond. Op deze manier zijn er nooit stabiliteitsproblemen, frictieproblemen of sleepsporen waardoor de vloer beschadigingen kan oplopen.

Het systeem bestaat uit één aan de achterzijde van de tribune geplaatste centrale motor en 2 tandwielkasten, elk aan één zijde van de motor.

De verbinding tussen motor en tandwielkast is door middel van een starre as. Hierdoor wordt een perfecte dubbele laterale kracht gerealiseerd.

Door elk van deze tandwielkasten wordt een duwketting aangedreven die vooraan aan het onderste zitplateau verbonden is.

Volautomatische stoelrijen

Op basis van het duwkettingsysteem heeft COS een systeem ontwikkeld waarmee de stoelrijen bij het in- en uitschuiven volautomatisch neergelaten en omhoog gezet worden. De fysieke inspanningen die gedaan moeten worden om de zaal gereed te krijgen zijn hiermee tot het minimum beperkt.

Best beschikbare techniek

Vanaf de oorsprong, begin jaren 70 van de vorige eeuw, tot op de dag van vandaag is de aandrijving van elektrische telescopische tribunes niet gewijzigd. De ontwikkelingen voor onder andere theatertechnieken, sturingen en bouwtechnische oplossingen zijn echter niet blijven stilstaan.

Als innovatieve firma in de branche bracht COS het antwoord op de vele problemen die zich kunnen voordoen bij tribunes met trommelmotoren. COS ontwikkelde de telescopische tribune met duwkettingsysteem en leverde in april 2010 haar eerste tribune. Met succes!

Sindsdien hebben de ontwikkelingen niet meer stilgestaan. Het duwkettingsysteem is basis voor een aantal innovatieve afleidingen zoals het systeem volautomatische stoelenrijen en lasergeleide verplaatsing door de zaal.

De telescopische tribune met duwkettingsysteem is de nieuwste best beschikbare techniek voor de komende 20 jaar.

Referentie Henin Beaumont - duwkettingaandrijving in beeld